Pääjuhla

Manse Pride -pääjuhla: Ole totta Tampereella! / La 11.6.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi juhlimaan kanssamme Manse Pride -pääjuhlaa Sorsapuistoon lauantaina 11.6. Hyvän mielen sateenkaareva pääjuhla alkaa n. klo 15:30, heti sen jälkeen, kun marssi on saapunut Sorsapuistoon.

Juhlan teema on Ole totta Tampereella! Somekanavissa saa ja kuuluu näkyä, jaa siis kuvia mukanaolostasi merkkaamalla @mansepride ja käyttämällä hästägiä #oletottatampereella.

  • Tampereen kaupungin ja Tampereen Nuorisopalvelujen lisäksi Tampere-talo on merkittävästi juhlassa mukana. Tampere-talo juhlaliputtaa tiedostavalla pride-lipulla ja iltaisin kylpee sateenkaaren väreissä. Pääjuhlan aikana Tampere-talon WC-tilat ovat pride-vieraiden käytössä.
  • Tampere-talon ravintola Tuhto tarjoilee antimiaan koko juhlan ajan, josta siis mahdollista ostaa myös jotain sateenkaariteemaista purtavaa. Myös Muumimuseo on täysillä pride-juhlinnassa mukana!

Manse Priden -pääjuhlaa ovat juontamassa Julia Röyttä, Manse Priden tuottaja, sekä Tamperelainen sateenkaarinuori Eli.

Pääjuhlan ohjelmassa

Manse Pride -pääjuhlan avaa Sinuiksi ry:n hallituksen puheenjohtaja, Heidi Hölsömäki, tuomalla myös yhdistyksen tervehdyksen.

Tampereen Sateenkaarijulistus

Tampereen valtuuston puheenjohtaja Ilmari Nurminen tulee tuomaan kaupungin perinteisen sateenkaarijulistuksen.

Tampereen sateenkaarijulistus annettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2011 Homo-, trans- ja bifobianvastaisessa tapahtumassa keskustorilla. Sittemmin julistus on annettu vuosittain Tampereella järjestetyissä pride-pääjuhlissa, viimeisiä vuosien 2020 ja 2021 etä-Manse Pride-viikkoja lukuun ottamatta. 

The chairman of the Tampere council, Ilmari Nurminen, will bring the city’s traditional rainbow declaration.

Kuva: Laura Happo / Tampereen kaupunki

Theodora Rex aka Jaana Pirskanen

Muunsukupuolinen burleski- ja drag-esiintyjä, joka rakastaa voimakkaita elämää suurempia hahmoja, yliampuvaa pateettisuutta, lavan taikaa, teasea ja yleisön kutsumista mukaan yhteiseen ilotteluun. Hänen mielestään dragillä ja burleskilla voi kertoa monenlaisia tarinoita ja ilmaista kaikenlaisia tunteita, haastaa kulttuurisia normeja ja laajentaa kauneuden ja ihmisyyden representaatioita.

Theodora on esiintynyt burleski- ja drag -hahmoillaan jo noin kymmenen vuoden ajan ympäri Suomea sekä kansainvälisesti. Theodora nauttii myös burleski- ja dragtyöpajojen ohjaamisesta, yhteisistä luovista löytöretkistä. Esiintymisen ja opettamisen lisäksi Theodora toimii tuottajana Aistikkaat K60 burleskiprojektissa sekä burleskia, dragiä, twerkiä yhdistävässä inklusiivisessa Tease & Power -projektissa.

Theodora Rex aka Jaana Pirskanen is a non-binary burlesque and drag performer, who loves strong, out of this world, extravagant patheticness, stage magic, tease and inviting the audience.

Kuva: Tuomas Lairila / Vienna Boylesque Festival

SOFA

SOFA on huikean energisistä liveistään ja erittäin tarttuvista biiseistään tunnettu rapduo. Vuonna 2013 perustettu SOFA on riemastuttanut yleisöä räppäämällä asioista, joista hiphop-kulttuurissa ei juuri ole ennen puhuttu. Yhtye on räpännyt niin kuukautisista kuin legginseistäkin ja tasapainoillut riemukkaasti yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja hauskanpidon välillä. Oivaltavat ja voimaannuttavat tekstit syntyvät Sonjan ja Fannin omasta kokemuspiiristä.

SOFA is a rapduo known for its amazingly energetic live and highly catchy songs. Founded in 2013, SOFA has delighted audiences by rapping about things that haven’t been talked about in hip-hop culture before. The insightful and empowering texts are created from Sonja and Fanni’s own sphere of experience.

Kuva: Laura Haimila

DJ Sara-Maaria

Juhlan bilemusiikeista vastaa kaupungin kirkkaimpiin dj-tähtiin kuuluva Sara-Maaria.

Sara-Maaria on aloittanut DJ-uransa Klubin kesäterassilta 2017 ja sai nopeasti sijaa Gaggin’ drag -klubin ja RnBlicious-klubin DJnä. 2018 hänestä tuli Klubin yksi vakituisista DJstä ja sitä myötä 2019 Unapologetic-klubin uusi DJ.

Näiden vuosien aikana Sara-Maaria on päässyt soittelemaan eri paikoissa, tapahtumissa ja yksityistilaisuuksissa Tampereella ja muuallakin. 

Sara-Maaria, one of the brightest DJ stars in the city, is responsible for the party music.