Mikä Manse Pride?

Manse Pride -viikko yhdistää sujuvasti ihmisoikeusmarssin, bileitä, osallistavia tapahtumia, tiedostavaa kulttuuria, tanssia, kirjallisuutta, esityksiä, teematyöpajoja, liikettä, keskesteluja, turvallisempia tiloja sekä ennen muuta iloa siitä, että saamme olla totta Tampereella!

Ohjelmaa on kaikenikäisille niin sateenkaarinuorille, -perheille, -senioreille, yhtä lailla ikärajattomia kuin ikärajallisia. Tapahtuma on tehty pitkälti talkoilla, vaikka pääjärjestäjinä ovatkin Sinuiksi ry (ent. Pirkanmaan Seta) sekä Tampereen kaupunki ja nuorisopalvelut. Mittava yli 40 tilaisuuden tapahtumasarja ei olisi onnistunut ilman sitoutuneita, asiaansa osaavia ja moneen taipuvia järjestöjä, taiteilijoita, kulttuurintekijöitä, työryhmiä, yrityksiä ja seuroja, jotka halusivat mukaan. Pääjuhlan, marssin ja monen muun ohjelman takaa löytyy korvaamattomia vapaaehtoisia, joita ilman viikkoa ei olisi voitu tehdä. Kiitos!

Tapahtuman suojelijana toimii Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ilmari Nurminen, joka tuo sateenkaarijulistuksen Manse Pride -pääjuhlaan. Kaupunki liputtaa juhlan kunniaksi erityisesti pride-viikkoa varten luodulla tiedostavalla pride-lipulla.

Manse Pride nostaa esille asiasisältöjen, alustusten ja viihteen avulla seksuaalisen suuntautumisen, marginaaliseksin, sukupuoli-identiteetin, sukupuolen ilmaisun, ihmissuhteiden kirjon sekä moniperusteisen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyön välttämättömyyden. Manse Pride purkaa häpeää, edistää yhdenvertaisuutta, selättää syrjinnän ja haluaa, että Tampere on turvallinen, arvostava ja yhteisöllinen kaupunki meille kaikille. Englannin kielen sana ’pride’ tarkoittaa ylpeyttä. Pride on tunnetuin maailmanlaajuinen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien tapahtuma.

Tampereella on juhlittu vapautuspäiviä, Leimautumispäiviä – joista Leimarit-bileet pohjautuvat, sekä pride-tapahtumia jo vuosikymmeniä. Kaupunki on antanut sateenkaarijulistuksen jo vuodesta 2011 alkaen ja se kuullaan tänäkin vuonna Sorsapuiston pride-pääjuhlassa.

Ole kuin Tampere – edistä yhdenvertaisuutta!

Tutustu tästä viikon ohjelmaan!

Tutustu myös yhdenvertaisuussitoumukseen.

Julia Röyttä, kulttuurituottajaopiskelija

Mikko Ala-Kapee, Sinuiksi ry:n toiminnanjohtaja

Julia Röyttä (kuvassa oikealla) toimii kulttuurituottajaharjoittelijana
Manse Pride -viikon toteuttamisessa, apunaan toiminnanjohtaja Mikko Ala-Kapee.